У Хмельницькому поліцейські психологи разом з музикантами оркестру проводять для поранених захисників сеанси музикотерапії

Фото: Поліція Хмельницької області
У роботі з пораненими бійцями «Гвардії наступу» фахівці продовжують використовувати різні види арттерапії. Раніше хлопці малювали картини, а цього разу — слухали та співали улюблені пісні і вчилися грати на музичних інструментах.
 
У рамках проєкту «Пункт психологічних практик» поліцейські психологи проводять із пораненими бійцями, які проходять у Хмельницькому лікування та реабілітацію, різні види терапії. Вже неодноразово хлопці відвідували кінологічний центр, де проходили сеанси каністерапії, були на виставках в мистецьких центрах, малювали картини.
 
Цього разу психологи об’єднали зусилля з музикантами Оркестр Поліції Хмельницької області і започаткували проведення сеансів музикотерапії. Адже відомо, що у світі музика широко використовується в лікарнях, реабілітаційних центрах, школах тощо. Поєднання людської енергії, сили духу з вібраційним впливом відповідної музики може слугувати ефективними ліками для подолання найрізноманітніших хвороб і негативних станів.
 

Поліція Хмельницької області

 
— Ми чудово розуміємо важливість якісної реабілітації та ресоціалізації наших захисників, — говорить Віктор Шайда, керівник та соліст оркестру поліції Хмельницької області. — Тому музиканти оркестру охоче долучилися до такої чудової ініціативи. Тим більше, що ми вже маємо такий досвід, адже ще з 2014 року виступали і в зоні АТО/ООС, і у військових госпіталях.
 
Нагадаємо, що заходи з психологічної реабілітації реалізуються в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я, запровадженої за ініціативи першої леді Олени Зеленської. Мета національної програми — надати допомогу кожному, чиє психічне здоров’я зазнало шкоди через війну.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне