У Хмельницькому поліцейські розкрили вбивство 16-річної дівчини

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

За підозрою у вчиненні злочину правоохоронці затримали 20-річного жителя Хмельницького району. У скоєному він зізнався. Затриманому може загрожувати до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

6 липня, близько 13.00 години на лінію 102 надійшло повідомлення про те, що в обласному центрі по вулиці Вокзальній біля недіючого залізничного переїзду виявлено тіло невідомої жінки з ознаками насильницької смерті.

Розтин показав, що потерпіла померла від механічної асфіксії. Також на тілі було виявлено ознаки зґвалтування.

Оскільки жодних документів біля дівчини не було і встановити її особу було досить проблематично, правоохоронці розмістили орієнтування у ЗМІ та соціальних мережах, що буквально за кілька годин дало результат. Речі потерпілої впізнала її рідна сестра.

Потерпілою виявилась 16-річна жителька одного із сіл Хмельницького району. Провівши ряд оперативно-розшукових заходів, правоохоронці встановили, що до вчинення злочину причетний 20-річний молодик. Вчора його розшукали і затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. У скоєному молодик зізнався. Поліцейським розповів, що побачив незнайому дівчину і захотів з нею ближче познайомитись. Коли та відмовила, витяг з одягу шнурівку, задушив її і зґвалтував. 

Наразі слідчі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області за процесуального керівництва прокуратури вже оголосили затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого п. 10 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство, поєднане зі зґвалтуванням або сексуальним насильством) Кримінального кодексу України. За скоєне йому може загрожувати до 15 років в’язниці або довічне позбавлення волі. 

Також відомо, що зловмисник викрав у потерпілої мобільний телефон та банківську картку. Тож вирішується питання про додаткову кваліфікацію ще за ч. 4 ст. 187 (Розбій). Також суд найближчим часом вирішуватиме питання про обрання йому запобіжного заходу.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне