У Хмельницькому повідомили про підозру прихильниці РФ

Фото: СБУ Хмельниччини

Працівники СБУ викрили мешканку Хмельницького, яка, за матеріалами досудового слідства, у соцмережах виправдовувала збройну агресію Росії проти України. Наразі жінці вже повідомили про підозру. Їй загрожує ув’язнення терміном від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Про це Суспільному Хмельницький розповіла прессекретарка СБУ у Хмельницькій області Людмила Рябчук.

За її словами, підозрювана є громадянкою РФ, яка тривалий час проживає в Україні.

“Після повномасштабного вторгнення жінка через соцмережу “Однокласники” розповсюджувала кремлівські наративи про те, що “українці є нацистами” тож російські війська “йдуть звільняти Україну від неонацизму та бандерівщини”, щоб “захистити Росію від фашизму і тероризму”. Стверджувала, що “президент Путін намагається врятувати світ від війни”. Контент агітаторка брала із російських спільнот та російських пропагандистських інтернет-ресурсів. У її публікаціях висловлювалась підтримка рішень і дій кремля, поширювалась дезінформація та маніпуляції, пов’язані з війною в Україні. Крім того, у дописах були заклики поповнювати лави путінської армії”, — сказала Людмила Рябчук.

Як розповіла Людмила Рябчук, ініційовані у межах кримінального провадження експертизи засвідчили, що матеріали, які публікувала підозрювана, містять виправдання й підтримку російської збройної агресії проти України. Правоохоронці вилучили у жінки комп’ютерну техніку із доказами.

За викритими фактами, слідчі СБУ повідомили агітаторці про підозру за частиною третьою статті 436-2 Кримінального кодексу України. За скоєне їй загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне