У Хмельницькому пройшов тренінг на тему: «Ефективна поліція — забезпечення законності виборчого процесу»

Експерти громадської організації «Опора» навчали хмельницьких поліцейських ефективно реагувати на порушення під час виборів.
Фото: hm.npu.gov.ua

Експерти громадської організації «Опора» навчали хмельницьких поліцейських ефективно реагувати на порушення під час виборів. Участь у тренінгу взяли слідчі та працівники підрозділів превентивної діяльності.

— Метою даного тренінгу є допомогти співробітникам внутрішніх справ краще і більш ефективно та якісно реагувати на порушення у сфері виборчого законодавства і взагалі під час виборчого процесу. Або навіть попереджати такі порушення, щоб вони ставалися якомога рідше, — повідомила Марія Цип’ящук, тренер проекту, громадський омбудсмен із захисту виборчих прав громадської організації «Опора» у Рівненській області.

hm.npu.gov.ua

Учасники навчань розглядали конкретні ситуації, які можливі під час проведення передвиборчої агітації та у день голосування, відпрацьовували алгоритм дій щодо правильного реагування та фіксування порушень.

— Цей тренінг нам допоможе правильно та вірно кваліфікувати і документувати злочини, які пов’язані з виборчим процесом. Ми будемо розглядати як теоретичну частину, а саме законодавство, куди необхідно звернутися слідчому, так і конкретні факти порушень: де є виборча агітація, де є просто реклама, де є політична реклама, що таке підкуп, — зазначив Руслан Войтюк, заступник начальника слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області.

Такі тренінги заплановано провести у всіх регіонах нашої держави.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області 

Нагадаємо, що група хмельничан налагодила виготовлення та розповсюдження у регіоні підакцизних товарів «власного» виробництва. Фальсифікована алкогольна продукція готувалася в повній антисанітарії, але приносила чималий прибуток. До незаконного бізнесу виявився причетним і колишній співробітник правоохоронних органів. Змовники виготовляли фальсифікат за простим рецептом: вода, спирт, барвники та ароматизатори. Фасували у ПЕТ-пляшки і збували оптовими партіями та в роздріб.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне