У Хмельницькому студенти відновлюють старі тролейбуси. Скільки це коштує підприємству

Фото: Суспільне Хмельницький

Учні вищого професійного училища №11 відновлюють тролейбус з пробігом у 700 тисяч кілометрів у комунальному підприємстві “Елетротранс” у Хмельницькому. Як розповів Суспільному директор комунального підприємства “Електротранс” Сергій Бобух, на капітальний ремонт тролейбусу в середньому витрачають 920 тисяч гривень. Ціна нового коливається від 13 до 17 мільйонів гривень.

На виробничо-навчальній дільниці “Елетротрансу” у Хмельницькому працівники підприємства разом з учнями вищого професійного училища №11 капітально ремонтують тролейбус, який за 16 років наїздив вулицями міста 700 тисяч кілометрів.

Другокурсник Тимур Коломієць стелить у тролейбусі підлогу з фанерних листів. Після цього, каже, туди постелять спеціальну гуму, яка буде захищати фанеру від вологи та бруду. Інший учень Микита Черкасов займається ґрунтовкою тролейбусу.

Двоміліметрові листи сталі, якими обшивають корпус тролейбуса, прослужать 5 років, якщо їх добре обробити, поґрунтувати, каже елетрозварювальник “Елетротрансу” Віталій Войтюк.

Учень вищого професійного училища Андрій Колесник відкручує гайки, щоб зняти сидіння, зняти обшивку. Каже, потрібно розібрати повністю весь салон, щоб його переробити, відреставрувати.

Студенти училища займаються ґрунтовкою тролейбусу. Суспільне Хмельницький

На виробничій дільниці практикуються три групи – слюсарі з ремонту колісних транспортних засобів, зварювальники і рихтувальники, розповів майстер виробничого навчання училища №11 Юрій Ямборський.

Директор вищого професійного училища №11 Василь Селізар каже, що навчально-виробнича дільниця на базі “Елетротрансу” працює з липня минулого року. За його словами, комунальному підприємству це корисно, адже не потрібно шукати додаткові кадри. А для училища це можливість відпрацювати програмний матеріал. Крім того, учні отримують мінімальну оплату праці – 6,5 тисяч та стипендію.

Зараз парк “Елетротрансу” налічує 104 тролейбуси, 32 з них нові. Суспільне Хмельницький

Минулого року відновили три тролейбуси, каже директор комунального підприємства “Електротранс” Сергій Бобух. Такий ремонт коштував підприємству разом із заробітною платою близько 920 тисяч гривень. Цьогоріч, каже директор “Електротрансу”, планують відновити три таких тролейбуси.

Сергій Бобух додає: вартість одного нового тролейбуса коливається від 13 до 17 мільйонів гривень. Зараз парк “Елетротрансу” налічує 104 тролейбуси, 32 з них нові.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне