У Хмельницькому суд виніс вирок чоловіку, який намагався відкупитися за нетверезе водіння

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

26-річний житель Хмельницького району поклав до поліцейського службового автомобіля 500 доларів з метою уникнення адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані сп’яніння. Тепер порушнику доведеться нести не лише адміністративну, а й кримінальну відповідальність.

15 березня близько 22:30 години у с. Скаржинці патрульні зупинили автомобіль «Фольксваген» за порушення правил дорожнього руху. Під час спілкування поліцейські помітили у водія ознаки алкогольного сп’яніння. Перевірка за допомогою приладу «Drager» показала результат 1,02 проміле, що в п’ять разів перевищує допустиму норму. 

Освідування в медичному закладі підтвердило, що водій перебував у стані алкогольного сп’яніння. Відтак на 26-річного чоловіка правоохоронці склали адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів) та ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп’яніння) КУпАП.

Однак водій, не бажаючи бути притягнутим до адміністративної відповідальності за нетверезе водіння, намагався «залагодити питання». Правопорушник запропонував начальнику сектору реагування патрульної поліції неправомірну вигоду, залишивши в службовому автомобілі 500 доларів США. Працівник поліції одразу ж викликав на місце події слідчо-оперативну групу.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка, або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Суд вже завершив розгляд матеріалів провадження, визнав чоловіка винним і призначив йому покарання у вигляді 17 тисяч гривень штрафу.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне