У розпорядження громад Хмельниччини надійшло понад 5 мільярдів гривень

Фото: glavred.info

Протягом 11 місяців поточного року місцеві бюджети Хмельницької області отримали понад 5,1 мільярда гривень податкових платежів. Таким чином завдання органів місцевого самоврядування забезпечено на рівні 110 відсотків, додатково надійшло 513 мільйонів гривень.

У порівняння з відповідним періодом минулого року темп росту надходжень склав 122 відсотки. У грошовому виразі це становить 823 мільйони гривень.

Найбільшу частку доходів місцевих громад утворює податок на доходи фізичних осіб, якого спрямовано у сумі 3,3 мільярда гривень, що порівнянні аналогічним періодом минулого року більше на 128 відсотків, або на 722 мільйони гривень. Малий бізнес краю забезпечив сплату єдиного податку в розмірі 788 мільйонів гривень, що перевищує минулорічний результат на 123 мільйони гривень та становить 119 відсотків. Також однією із важливих складових формування доходів громад стала плата за землю. Вона досягла позначки у 567 мільйонів гривень, при темпі росту у 106 відсотків, або 33 мільйони гривень.

«Показово, що завдяки чіткому і прозорому адмініструванню податків забезпечуються сталі надходження до місцевих бюджетів Хмельниччини за усіма бюджетоутворюючими показниками. Водночас системний бюджетний процес у забезпеченні доходів громад є закономірним результатом активної співпраці з громадами на тлі процесу децентралізації. Фахівці територіальних органів ДФС у межах своїх повноважень працюють над тим, щоб громади своєчасно отримували кошти для вирішення соціально-економічних питань. Сподіваємося, що наша взаємодія з керівниками місцевого самоврядування і надалі буде продуктивною, особливо у вирішення питань легалізації праці. Адже фінансовий стан громад значною, а подекуди визначальною мірою залежить від сплати податку на доходи фізичних осіб», – розповіла заступник начальника управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Хмельницькій області Вікторія Орловська.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне