У Шепетівці кандидат від “Слуги народу” використав для агітації захід, організований місцевою владою

6
Фото: День за днем

Агітація за кандидата в народні депутати, який балотується у виборчому окрузі №190, відбувалась у Шепетівському парку культури та відпочинку одночасно зі святкуванням, організованим у тому ж місці місцевою владою. Про це повідомляє сайт Громадянської мережі ОПОРА. 

Свято Івана Купала в Шепетівці відбулося 7 липня в міському парку культури та відпочинку. Організатором свята виступила міська рада. Повідомлення, у якому парк анонсували як місце проведення святкових заходів, було розміщене у мережі Facebook. Водночас у місті були розклеєні й оголошення  із закликом прийти в той самий час та в те ж місце на зустріч із кандидатом у народні депутати у виборчому окрузі №190 від партії «Слуга народу» Олексієм Жмеренецьким. 

1

www.oporaua.org

Спостерігач ОПОРИ, який відвідав парк 7 липня, зафіксував, що приблизно о 15 годині кандидат та його представники розмістили в людних місцях парку два банери та розповсюджували поблизу друковану агітаційну продукцію. Крім того, сам кандидат та одягнуті в брендований одяг агітатори для спілкування з аудиторією скористалися звукопідсилювальною апаратурою. Через неї в парку транслювали танцювальну музику для людей похилого віку.

На яких підставах використовували апаратуру, представники кандидата на прохання спостерігача ОПОРИ не прокоментували. Люди похилого віку, які організовували «танці», повідомили спостерігачеві, що є учасниками клубу «Світлиця». З дозволу адміністрації парку періодично організовують там «дискотеку», використовуючи власну аудіотехніку. Яку й надали добровільно кандидатові та його представникам.

Щоб отримати детальну інформацію про захід та участь в ньому кандидата, спостерігач ОПОРИ звернувся із запитом до Шепетівської міської ради.

«Враховуючи обмеження, які накладає виборче законодавство на проведення агітації під час заходів, організованих органами влади та місцевого самоврядування, кандидати у депутати мали б утримуватись від участі в таких заходах та для агітації організовувати власні, із використанням коштів виборчого фонду». Зазначив Андрій Попик, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Хмельницькій області.

Згідно з частиною 4 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України» забороняється проведення агітаційних заходів, розповсюдження передвиборних агітаційних матеріалів, розповсюдження виборчих листівок, плакатів чи друкованих видань  у яких розміщено матеріали передвиборної агітації, публічні заклики голосувати за чи не голосувати за партії під час проведення заходів, організованих органами державної влади. 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне