У Славуті рятувальники надали допомогу двом людям, які ледь не потонули у річці Утка

Фото: https://km.dsns.gov.ua/

За інформацією начальника Славутської міської рятувально-водолазної служби В. Гулеватого, працівники служби ліквідували дві надзвичайні ситуації, які трапилися на воді 09 та 11 серпня.

Так, 09 серпня, під час свого чергування на рятувальному пості, працівник рятувально-водолазної служби Ю. Жугаєв із близько 30 відпочивальників, які  перебували у водній акваторії пляжу, помітив біля буїв громадянина та звернув увагу на його специфічний кашель, притаманний людині, якій вода потрапила у легені. Спочатку ніяких сигналів про допомогу чоловік не подавав, але приблизно через 4 хв. зник під воду. Черговий рятувальник разом із ще одним відпочивальником кинулися на допомогу потопаючому, який уже встиг пробути під водою декілька секунд, доставили його на берег та надали відповідну допомогу.

Іншого дня, 11 серпня, під час свого робочого чергування, рятувальник служби М. Заїка за територією пляжу напроти літніх кафе помітив чоловіка, який знаходився у воді та невдовзі почав махати руками, кинувся йому на допомогу. Допоміг рятувати людину й інший громадянин, який сидів на березі та також кинувся у воду.  

Потопаючого витягли на берег та викликали швидку для подальшого надання медичної допомоги.

Працівники міської рятувально-водолазної служби вкотре закликають відпочиваючих дотримуватися правил безпеки під час купання у водоймах, нехтування якими може вартувати людським життям.

Пресслужба Славутського МВК за інформацією КУ «Славутська міська рятувально-водолазна служба»

 
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне