У Старокостянтинові виявили порушення при закупівлі медичних товарів для боротьби з СОVID-19

Фото: https://ngp-ua.info/

Чинним законодавством встановлено додаткові соціальні та економічні гарантії, спрямовані на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби СОVID-19, та визначено перелік товарів, ввезення яких на митну територію України звільняється від сплати мита та від оподаткування податком на додану вартість.

До цього переліку відносяться і медичні вироби, які були закуплені Старокостянтинівською міською радою у квітні-травні цього року, – захисні костюми, медичні маски, бахіли, повідомляє пресслужба Хмельницької обласної прокуратури.

Загальна вартість предмету закупівлі складає 788 тис грн.

Разом з тим, Старокостянтинівською місцевою прокуратурою встановлено, що до ціни вказаних товарів неправомірно включено податок на додану вартість на загальну суму більше 130 тис грн.

Це призвело до зайвих витрат замовника та необґрунтованих прибутків постачальника, що у свою чергу, завдає шкоди економічним інтересам держави у вигляді незаконних витрат бюджетних коштів.

Реагуючи на виявлені порушення та діючи на захист інтересів держави, місцевою прокуратурою заявлено позов про стягнення вказаних коштів на користь виконавчого комітету міської ради.

Позов прокуратури перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.

Інформує НГП

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне