У Теофіполі задумали створити районний краєзнавчий музей

Фото: www.adm-km.gov.ua

Про збереження історії рідної Теофіпольщини, її культурного спадку вирішили потурбуватися представники районної влади. Як зазначають у Теофіпольській райдержадміністрації, сусідні районні центри вже давно мають свої музейні заклади, а от у Теофіполі, на жаль, досі краєзнавчого музею не було.

А от експонати для нього є, бо місцевий педагог-ентузіаст, вчителька історії та краєзнавства Теофіпольської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, Олена Станчук вже тривалий час збирає пам’ятки старовини та історичні артефакти, що розповідають про історію краю. У 2007 році Олена Іванівна зареєструвала музей “Українознавства” у відділі освіти райдержадміністрації, а у 2010 – музей Великої вітчизняної війни. Однак, приміщення, де зараз зберігаються експонати, замале для зібраної колекції.

www.adm-km.gov.ua

Тому районні керівники вирішили, що настав час розмістити колекцію у стінах майбутнього районного краєзнавчого музею. Сьогодні перший заступник голови районної державної адміністрації Петро Вільшинський спільно з головою районної ради Андрієм Петринюком, головою Теофіпольскої селищної ради Валентиною Губіною та керівниками установ та громадських організацій району оглянули приміщення колишнього Теофіпольського районного центру дитячої творчості за адресою вул.Небесної Сотні, 10, де він має розміститися.

Оглянувши будівлю, районні очільники вирішили винести на чергове засідання сесії райради питання про передачу даного приміщення під краєзнавчий музей Теофіпольського району. Також планується розглянути питання щодо проведення капітального ремонту даної будівлі.

www.adm-km.gov.ua

За інформацією Теофіпольської райдержадміністрації

Нагадаємо, що у Хмельницькому викрито підпільний цех із виготовлення взуття. Місцевий 55-річний підприємець в приміщенні незакінченої новобудови влаштував підпільний цех із виготовлення взуття, де працювали 8 іноземців. Більшість з них порушила встановлені законом терміни перебування на території України. Крім того, працювали вони без будь-якого оформлення трудових відносин.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне