В Славуті планують видалити 19 дерев

Фото:

18 березня на черговому засіданні виконавчого комітету Славутської міської ради прийнято рішення №63 «Про затвердження акта обстеження зелених насаджень (дерев), що підлягають  видаленню в м. Славута».

Інформує управління житлово-комунального господарства, енергозбереження, благоустрою та громадського порядку Славутського МВК.

Зокрема з метою попередження надзвичайної ситуації в результаті падіння аварійних зелених насаджень, розглянувши заяви фізичних та юридичних осіб, вирішено затвердити акт № 3/21 від 03.03.2021 року обстеження зелених насаджень (дерев), що підлягають видаленню в м. Славута та надати дозвіл на видалення наступних зелених насаджень:

• На прилеглій території до приватного житлового будинку садибного типу, що по вул. Миру, 54 видалити 4 дерева.

Як свідчить світлина 1 долучена до проєкту рішення, 3 і зазначених 4 дерев мають нахил стовбурів більше ніж 30 градусів від вертикальної осі, що може спричинити падіння. Ці дерева є аварійними деревами. Одне дерево зламалось біля прикореневої частини і впало в річку Утка та було знято (відповідно до пункту 8. Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників в населених пунктах). Даний пункт передбачає, що в процесі ліквідації наслідків стихійного лиха, аварійної та надзвичайної ситуації, а також у разі, коли стан зелених насаджень загрожує життю, здоров’ю громадян чи майну громадян та/або юридичних осіб, видалення зелених насаджень здійснюється негайно з подальшим оформленням акта).

• На прилеглій території до багатоквартирного житлового будинку, що по вул. Князів Сангушків, 105 видалити 1 дерево.

При візуальному обстеженні було встановлено враження стовбура дерева гниллю, і як свідчить світлина 2 долучена до проєкту рішення, дерево має нахил на господарську будівлю, що може зумовити руйнування стовбура і спричиняє пошкодження покрівлі будівлі.

Відповідно до пункту 9.1.12. Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України Аварійне  дерево  –  це  дерево,  яке  може становити загрозу для життя  і  здоров’я  пішоходів,  транспортних  засобів, пошкодити лінії електропередач, будівлі і споруди або перебуває у пошкодженому стані внаслідок снігопадів,  вітролому,  урагану  та інших  стихійних  природних  явищ чи за наявності гнилої серцевини стовбура, значної суховершинності, досягнення вікової межі.

• На прилеглій території до Амбулаторії загальної практики-сімейної медицини №3, що по вул. Антона Сокола, 1А видалити 2 дерева.

При візуальному обстеженні (світлина 3 до проєкту рішення) встановлено ряд механічних пошкоджень стовбура, що може свідчити про враження хворобами. Крім того, це самосійні дерева.

На місці вказаних дерев за інформацією керівництва КП “СЛАВУТСЬКИЙ ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ” передбачається встановлення дитячого майданчика, а поряд висадження декоративних зелених насаджень.

• На території скверу прилеглого до адміністративного приміщення КП «Славутський центр первинної медико-санітарної допомоги» Славутської міської ради, що по вул. Ярослава Мудрого, 29 Г видалити 12 дерев.

Під час комісійного обстеження було виявлено, що майже всі зазначені дерева уражені омелою (в переважній частині понад 50 відсотків крони заселено рослиною напівпаразитом). Майже у всіх дерев спостерігається всихання більше ніж на 2/3 крони, а решта дерев повністю сухі. Враховуючи, що зазначені в акті дерева знаходиться в безпосередній близькості від пішохідної зони прилеглої до адмінприміщення КП “СЛАВУТСЬКИЙ ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ”, з метою попередження надзвичайної ситуації необхідно терміново провести роботи з видалення зазначених дерев, а натомість керівництвом центру ПМСД  передбачається висадження молодих зелених насаджень.

Вказаним рішенням також зобов’язано КП «СЛАВУТА-СЕРВІС» під час проведення заходів з озеленення міста, здійснити висадку 38 саджанців дерев.

Із повним текстом рішення можна ознайомитися тут.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне