Викрито групу шахраїв, організатор якої, перебуваючи у СІЗО, торгував неіснуючим пальним

0
Фото: krapka.club

Відділом нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, прокуратури Хмельницької області, погоджено повідомлення про підозру відносно трьох членів організованої злочинної групи. Чоловіки шляхом шахрайства незаконно заволоділи коштами мешканців області. 

Як інформує прес-служба облпрокуратури, раніше судимий за майнові злочини 42-річний мешканець Львівщини, перебуваючи під вартою у слідчому ізоляторі, з метою швидкого збагачення вирішив продовжити свою злочинну діяльність.

Чоловік розумів, що в силу обставин він не зможе реалізувати свій план самостійно. Тож до кримінально-караної діяльності як співучасників зловмисник залучив ще двох знайомих, які перебували на волі.

В процесі протиправної діяльності учасники групи розділили злочинні ролі, узгодили спеціальні правила поведінки. Та розробили план незаконного заволодіння майном громадян.

Організатор угрупування телефонував до потерпілих та представлявся працівником АЗС. Далі чоловік пропонував за зниженою вартістю придбати пальне. Діючи по злочинному плану, зловмисник переконував потерпілих приїхати до підшуканих іншими членами групи автозаправних станцій. Вже там, під час спілкування «покупці» віддавали шахраям кошти. Далі зловмисники, посилаючись на необхідність вирішення певних організаційних питань, зникали з місця злочину. Тож ошукані громадяни так і продовжували очікувати на товар.

Правоохоронцям вдалось задокументувати п’ять епізодів злочинної діяльності організованої групи. За час її роботи злочинці заволоділи коштами на суму майже 100 тис грн.

Наразі організатору злочинного угрупування та його членам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 КК України. Це шахрайство, вчинене повторно, у складі організованої групи. Стороною обвинувачення вживається комплекс заходів, спрямованих на завершення досудового розслідування.

Довідково: санкції статті інкримінованих злочинів передбачають покарання у виді 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне