З потерпілими примирився: Нетішинський суд дав рік іспитового строку серійному крадієві велосипедів

97
Фото: court.gov.ua/

Три ночі поспіль, починаючи з 28 травня 2019 року, житель Нетішина у під’їздах тамтешніх багатоповерхівок шукав велосипеди. Які були залишені без нагляду, і викрадав їх. Перешкодою для цього не ставав навіть металевий трос, яким власники прив’язували двоколісний транспорт. Для таких випадків чоловік мав із собою кусачки. Вже 31 травня велосипед вкрав вдень. Він був безпечно прив’язаний потерпілою біля під’їзду.

Відтак 35-річний нетішинець опинився на лаві підсудних Нетішинського міського суду. Він обвинувачувався у крадіжці, вчиненій повторно (частина 2 статті 185 Кримінального кодексу України).

Четверо потерпілих у справі і обвинувачений уклали угоду про примирення. У якій домовилися про покарання останньому – 1 рік позбавлення волі та звільнення від його відбування на один іспитовий рік.

У судовому засіданні підписанти угоду про примирення підтримали. Натомість проти виступив прокурор, який вважав, що для раніше судимого за крадіжку обвинуваченого таке покарання зам’яке.

«З врахуванням всіх обставин справи та особи обвинуваченого суд вважає, що узгоджене сторонами покарання відповідає не тільки тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, обставинам справи, але й особі обвинуваченого, є обґрунтованим та буде відповідати цілям покарання.

На підставі вищевикладеного, суд прийшов висновку про можливість затвердження угоди про примирення, укладеної між потерпілими та обвинуваченим , та призначення останньому, узгодженої сторонами міри покарання», – констатує Нетішинський міський суд, визнавши чоловіка винним у інкримінованому злочині.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне