За 10 днів вилучено 93 кг водних біоресурсів, – рибоохоронний патруль Хмельниччини

86
Фото: darg.gov.ua

У період з 1 до 10 грудня 2019 року державні інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля зафіксували 16 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Так, складено один протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП, чотири – за ч. 3 ст. 85 КУпАП та сім – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП. Оформлено чотири акти виявлення та вилучення безгосподарського майна, згідно з якими вилучено 14 од. заборонених знарядь лову та 24 кг водних біоресурсів.

«У порушників вилучено 93 кг водних біоресурсів та одне заборонене знаряддя лову. Накладено штрафів на суму 340 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 459 грн», – повідомив в.о. керівника рибоохоронного патруля Олег Атаманчук.

Наприклад, шостого грудня під час здійснення рибоохоронних рейдів задокументовано 5 випадків продажу водних біоресурсів без документів на ринках області. З порушеннями торгували в смт Летичів, смт Стара Синява та м. Хмельницький. Рибпатрульні вилучили 84,5 кг риби, а саме: 43 кг товстолоба, 21 кг коропа, 11 кг білого амура та 9,5 кг сома.

На всіх порушників складені протоколи про адміністративні правопорушення ст. 88-1 КУпАП. Матеріали справ готуються для передачі до судів за місцями скоєння правопорушень.

В Управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (068) 384-98-10. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація:

Хмельницький рибоохоронний патруль нагадує, що на Хмельниччині діє осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах та заборона на вилов раків у всіх водних об’єктах області.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне