За фактом нестачі майна у обласному науково-методичному центрі культури і мистецтва відкрили кримінальне провадження

Фото: https://suspilne.media/

Відомості про нестачу майна у Хмельницькому обласному науково-методичному центрі культури і мистецтва внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань. Про це Суспільному розповіла старша інспекторка з комунікацій Хмельницького районного управління Нацполіції області Людмила Берестовська.

За її словами, кримінальне провадження порушили за частиною другою статті 191 Кримінального кодексу України – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Санкція статті передбачає до 5 років позбавленням волі, додає Людмила Берестовська.

Під час аудиту по госпрозрахунковим підприємствам області, в Хмельницькому обласному науково-методичному центрі культури і мистецтва вивили нестачу майна на суму більше 800 тисяч гривень, каже голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк.

«Ми взяли перелік необхідного устаткування, яке було придбане та на яке протягом двох років було виділено приблизно 900 тисяч гривень. Ми провели інвентаризацію, в ході якої не виявили більшу частину устаткування з цього переліку», – каже посадовиця.

Не має зв’язку з директором, прокоментував Суспільному виконуючий обов’язки заступника директора Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтв Ігор Кірєєв. Додає: на посаді перебуває 12-тий день.

«Коли почалася уся ця історія з майном, яке ми не можемо знайти, директор центру Андрій Клименко пішов на лікарняний. Він на лікарняному з 3 лютого. В п’ятницю я мав з ним телефонну розмову, то він мені сказав, що 16 лютого вже виходить на роботу», – говорить Ігор Кірєєв.

Суспільне не змогло отримати коментар щодо ситуації та результатів проведеної інвентаризації у директора центру культури і мистецтв Андрія Клименка – абонент перебував поза зоною досяжності.

Про результати інвентаризації, проведеної у Хмельницькому обласному науково-методичному центрі культури і мистецтв, повідомив ще 12 лютого на своїй FB-сторінці заступник голови Хмельницької облради Володимир гончарук. Він, зокрема, зазначив, що

«8 лютого, шляхом проведення інвентаризації у Хмельницькому обласному науково-методичному центрі культури та мистецтв, було виявлено відсутність майна громади, придбаного за кошти платників податків на загальну суму 900 тисяч грнивень (загалом 35 позицій). Найдорожча позиція – це світлодіодний LED-екран вартістю 420 тисяч гривень».

«Службові особи центру не можуть пояснити місцезнаходження майна, директор перебуває на лікарняному та відмовляється від пояснень. Враховуючи наявну ситуацію, Хмельницька обласна рада звертається до управління Нацполіції у Хмельницькій області та обласної прокуратури з вимогою провести належне розслідування, повернути майно громади, придбане за кошти платників податків, та притягнути до відповідальності причетних службових осіб», – написав Володимир Гончарук.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне