За крадіжку з квартири власної бабусі юнак отримав рік випробувального строку

35
Фото: court.gov.ua

«Визнати винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 185, ч. 2 ст. 185 КК України. Та призначити покарання: за ч. 1 ст. 185 КК України у виді позбавлення волі строком на 1 рік; за ч. 2 ст. 185 КК України у виді позбавлення волі строком на 2 роки. На підставі ч. 1 ст. 70 КК України, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим призначити остаточне покарання у виді позбавлення волі строком на 2 роки.

На підставі ст. 75 КК України звільнити від відбування основного покарання з випробуванням строком на 1 рік», – такий вирок виніс Нетішинський міський суд 19-річному нетішинцю.

За вироком, у квітні цього року молодий чоловік прийшов у Нетішині до своєї бабусі, котра після важкої хвороби перебувала у безпорадному стані. Впевнившись, що його ніхто не бачить, виніс з квартири мультиварку, яку його знайомий здав у ломбард за 250 гривень.

У травні таким же чином із бабусиної квартири в ломбарді опинився мобільний телефон. За нього молоді люди отримали 400 гривень.

За викраденими речами схаменулася тітка обвинуваченого, коли приїхала до матері. Юнак їй пояснив, що заніс їх у ломбард. Жінка написала заяву в поліцію (мультиварка і телефон належали їй).

В суді обвинувачений вину визнав, просив суворо не карати. Тітка не прийшла, та письмово написала, що претензій до племінника не має.

«Аналізуючи досліджені в судовому засіданні докази, в їх сукупності, суд прийшов до висновку про доведеність винуватості обвинуваченого у таємному викраденні чужого майна (крадіжці), та у таємному викрадені чужого майна(крадіжці), вчиненого повторно. Тобто кваліфікація його діянь за ч. 1 ст. 185, ч.2 ст. 185 КК України правильною», – ідеться у вироку, який ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне