За спробу підкупити патрульних поліцейських судитимуть двох хмельничан

Фото: https://khmel.gp.gov.ua/
За процесуального керівництва Окружної прокуратури міста Хмельницького до суду скеровано обвинувальні акти відносно двох 42 – річних чоловіків, які намагалися підкупити працівників патрульної поліції з метою уникнення адміністративної відповідальності за керування у стані алкогольного сп’яніння.
 
Перша подія сталась наприкінці серпня цього року: близько 6 години ранку поліцейські помітили автомобіль марки «Volkswagen» моделі «Passat», який рухався із порушенням правил дорожнього руху.
 
Водій транспорного засобу був із видимими ознаками сп’яніння, однак проходити тест відмовився і вирішив «домовитись» іншим шляхом.
 
Спочатку він запропонував патрульним 1500 гривень, однак отримавши  відмову, почав кидати банкноти номіналом 500 гривень до службового автомобіля.
 

https://khmel.gp.gov.ua/

 
За аналогічних обставин у вересні водій «ВАЗ 21013» запропонував працівникам патрульної поліції 5000 гривень, однак після їх відмови, через відчинене вікно кинув до службового авто гроші у сумі 4500 гривень.
 
Дії чоловіків кваліфіковано за ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція службовій особі надати їй неправомірну вигоду, надання такої вигоди за вчинення службовою особою, в інтересах того, хто пропонує та надає таку вигоду, дій з використанням наданого їй службового становища).
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводилось слідчими Хмельницького районного управління поліції ГУНП в області.
 
Довідково: ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України передбачає альтернативні покарання у виді штрафу, обмеження волі на строк від 2 до 4 років та позбавлення волі на той самий строк.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Позначки:  
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне