Застосування штрафних санкцій до власників “євроблях” перенесено на 22 серпня 2019 року

Фото:

Верховною Радою України відтерміновано до 22 серпня 2019 року введення в дію норм щодо посилення адміністративної відповідальності за порушення при переміщенні транспортних засобів у митних режимах тимчасового ввезення і транзиту. Про це повідомляє Хмельницька митниця ДФС. 

Такі зміни внесено Законом України від 16 травня 2019 року №2725-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про електронні довірчі послуги». 

Таким чином, власники авто з іноземною реєстрацією отримали додатковий час для розмитнення автомобілів без посилення штрафних санкцій. З 22 серпня вступають у дію нові санкції. У разі перевищення строку доставки транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення від 20 до 30 діб передбачено штраф у розмірі 85 тис. грн. Якщо строк перевищено більш ніж на 30 діб, то розмір штрафу сягатиме 170 тис. грн. або конфіскація таких авто.

Аналогічні розміри штрафів і при перевищенні строків тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення. Так, перевищення від 20 до 30 діб – сума штрафу складатиме 85 тис. грн. Також у разі втрати або розкомплектування транспортних засобів – 170 тис. грн. або конфіскація.

Крім цього, передбачено відповідальність за передачу транспортного засобу особистого користування. Тимчасово ввезеного на митну територію України чи поміщеного у митний режим транзиту, у володіння або розпорядження іншій особі. А також використання такого ТЗ у комерційних цілях. При такому порушенні доведеться сплатити штраф у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 34 тис. гривень.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне