Жителька Хмельниччини, що офіційно судом визнана померлою, виявилася живою

Фото: Фокус

Полонський суд скасував своє рішення, яким 10 років тому визнав померлою жінку.

До суду звернулася жителька Полонного із вимогою скасувати рішення суду про визнання її доньки померлою, передає Depo.Хмельницький з посиланням на пресслужбу ХАС.

Як повяснила жінка, її донька, що не вирізнялася зразковою поведінкою, зникла ще у 2005 році, згодом оголошено в розшук, який не дав результату. 2008-го її визнано безвісно відсутньою, а вже 2010 року суд визнав її офіційно померлою. Втім, наприкінці 2019 року зникла жінка з’явилася у помешканні власної доньки на Волині, а онука про це повідомила позивачку. 

Тож мати прийшла до суду просити скасування рішення суду про визання її доньки померлою. У судовому засіданні донька заявниці повідомила, що всі ці роки вона з мамою і дочкою не спілкувалася, а коли їй потрібно було вклеїти в паспорт фотографію та зареєструвати місце проживання, дізналася, що її оголошено померлою. Тому підтримала вимоги заяви матері.

Суд, у свою чергу, дослідивши всі обставини справи, дійшов висновку щодо наявності правових підстав для скасування рішення про оголошення її  померлою та скасував рішення від 7 квітня 2010 року.

У пресслужбі суду додають, що копію рішення суду буде надіслано у Полонський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції для анулювання актового запису про смерть.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне