Зсув ґрунту у житловому комплексі “Чайка” на Озерній: поліція не знайшла винних

Фото: https://ngp-ua.info/

Слідчий Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області 29 січня закрив кримінальне провадження за ч. 1 ст. 275 КК України (“Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд”), яке стосувалося факту зсуву ґрунту у житловому комплексі “Чайка” в мікрорайоні Озерна (вул. Кармелюка, 4/2) у серпні 2020 року.

Про це сказано в ухвалі Хмельницького міськрайонного суду від 9 лютого, передає НГП.

Справу закрито через відсутність складу кримінального правопорушення.

Таким чином, це дозволило ТОВ «Будівельний Альянс Груп» скасувати арешт незавершеного  багатоповерхового багатоквартирного житлового будинку на вул. Панаса Мирного 20/2 у Хмельницькому.

Нагадаємо, що о 5.30 19 серпня 2020 року надійшов виклик від мешканців будинку на вулиці Кармалюка, 4/2, що з-під їхнього будинку зсунулася земля і пішли тріщини під будинок. Було зафіксовано зсув грунту за кілька метрів від 11-поверхового будинку з боку будівництва багатоповерхової забудови, що ведеться поруч забудовником ТОВ «Будівельний Альянс Груп».

Після цього інциденту міський голова Олександр Симчишин виклав своє бачення: міська влада замовить експертне обстеження стану ґрунтів на території Кармалюка, 4/2 та усіх навколишніх будинків; ініціює перед ДАБІ спільне разом з іншими службами обстеження усіх будівництв з дозвільними документами, де є небезпека зсуву ґрунтів і тд; звертається із заявою про злочин до правоохоронних органів для розслідування ситуації.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне