124 тисячі гривень сплатять правопорушники за порушення антикорупційного законодавства

Фото: Управління захисту економіки в Хмельницькій області

За інформацією Управління захисту економіки в Хмельницькій області, за 8 місяців 2018 року оперативниками Управління захисту економіки складено 239 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією у відношенні 222 осіб.

Переважна більшість протоколів це виявлені порушення вимог фінансового контролю, зокрема, по факту несвоєчасного подання е-декларації. Також викрито випадки подання завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування; порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності; не повідомлення або несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані.

Найбільше порушень антикорупційного законодавства зафіксовано серед депутатів місцевих рад Хмельницької області. Крім того, у вчиненні корупційних правопорушень викрито посадовців органів влади та управління обласного та районного рівнів, працівників суду (в тому числі професійні судді), державної фіскальної служби, митниці, державної прикордонної служби, військовослужбовців та працівників правоохоронних органів.

В судовому порядку розглянуто адміністративні справи відносно 119 осіб. Рішеннями судів правопорушників оштрафовано на загальну суму понад 124 тисячі гривень.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне