Антимонопольний комітет вжив суворих заходів до Теофіпольської та городоцької селищних рад

Фото: podrobnosti.ua

Як повідомила прес-служба територіального відділення Антимонопольного комітету у Хмельницькій обалсті, Хмельницьким обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України рекомендувало Теофіпольській селищній раді та Городоцькій міській раді припинити дії з ознаками антиконкурентних.
Як встановило Відділення, рішенням Теофіпольської селищної ради шостого скликання від 29.04.2014 року №3 «Про встановлення пайової участі у розвитку інфраструктури смт. Теофіполь» було затверджено Положення про порядок залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі замовників у розвиток інфраструктури селища Теофіполь.
Рішенням Городоцької міської ради VІ скликання від 25.11.2011 року №9 «Про пайову участь замовників будівництва у розвитку інфраструктури м. Городок» було затверджено Порядок залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвиток інфраструктури м. Городок.
Положення визначають умови залучення коштів замовників будівництва для розвитку інфраструктури з урахуванням соціально-економічної важливості об’єктів будівництва.
Відділенням встановлено, що зазначений Порядок не відповідає нормам Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», а саме відсутні абзаци щодо не залучення замовників до пайової участі у разі здійснення будівництва: об’єктів інженерної, транспортної інфраструктури, об’єктів енергетики, зв’язку та дорожнього господарства (крім об’єктів дорожнього сервісу); об’єктів у межах індустріальних парків на замовлення ініціаторів створення індустріальних парків, керуючих компаній індустріальних парків, учасників індустріальних парків.
Таким чином, у разі здійснення будівництва об’єктів транспортної інфраструктури, зв’язку та дорожнього господарства (крім об’єктів дорожнього сервісу) та об’єктів у межах індустріальних парків на замовлення ініціаторів створення індустріальних парків, керуючих компаній індустріальних парків, учасників індустріальних парків на території м. Городок та смт. Теофіполь такі суб’єкти господарювання могли залучатися до пайової участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури шляхом відрахування відповідних коштів, хоча це не передбачено Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності».
Дії Городоцької міської ради та Теофіпольської селищної ради містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних дій органів місцевого самоврядування, шляхом звуження переліку суб’єктів господарювання – замовників, які не повинні залучатися до пайової участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури, що могло призвести до обмеження їх самостійності, яке не передбачене законами України.
Органи місцевого самоврядування повинні встановити перелік випадків у яких замовники не залучаються до пайової участі у розвитку інфраструктури у відповідності до вимог чинного законодавства протягом одного місяця.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне