Держава змусила Славутський водоканал стягнути з людей кошти за невикористану субсидію

Фото: slavuta-mvk.gov.ua

Сучасна державна політика продовжує провокувати безліч конфліктів на місцях. Під удар тепер попав міський водоканал та прості люди.

Совісні славутчани, отримавши субсидію для відшкодування витрат на оплату послуг з централізованого водопостачання та водовідведення, продовжили економити споживання  води. Але виявляється на державному рівні вважають, що економити «не модно». Свідченням того є Постанова Кабінету Міністрів України від 23.08.2016р. №534 «Деякі питання надання субсидій для відшкодування витрат на оплату комунальних послуг» (із змінами). Відповідним нормативним документом Кабмін зобов’язавводоканали повернути невикористану суму субсидії за особовими рахунками одержувачів.  Виходить люди економили, а їх за це ще й покарали.

Славутський водоканал абсолютно незгідний з такою державною політикою і вважає – зекономлене людьми, має залишатися людям. Але державні можновладці стійкі у своїх безглуздих рішеннях і змушують повернути до державного бюджету невикористані суми субсидій.

Факт очевидний – постанови уряду, які суперечать Конституції і між тим є обов’язковими для виконання, доводять людей до ще більшого зубожіння, створюють конфлікти між споживачами та комунальними підприємствами.

Усі ці субсидійні гроші з рахунків людей надходять в державний бюджет. Чи справедливе таке збагачення за рахунок простих людей і місцевих комунальних підприємств – питання риторичне.

За інформацією сайту Славутської міської ради.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне