До 6 років позбавлення волі засуджено чоловіка, що умисно наніс тілесні ушкодження потерпілому, від яких останній помер

Фото: newskm.net

Сьогодні вироком Хмельницького міськрайонного суду  визнано винним чоловіка, 1981 року народження у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого), ч. 2 ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна / крадіжка /, вчинене повторно) та засуджено до 6 років позбавлення волі .

Як встановлено судовим слідством, чоловіки познайомились  близько першої години ночі неподалік  одного з цілодобових продуктових  магазинів міста та почали спільно розпивати спиртні напої.  Під час застілля  між чоловіками виникла суперечка, оскільки  одному із них не сподобались продукти, що придбав інший для застілля, тож чоловіки попрямували до банкомату аби інший відшкодував їх вартість.  Кошти чоловік не зміг зняти, оскільки їх не виявилось на рахунку, тож між чоловіками розпочалась бійка.

Обвинувачений умисно наніс потерпілому  не менше  20 ударів в область голови, що були небезпечними в момент заподіяння та спричинили смерть потерпілого.

Користуючись безпорадністю потерпілого, внаслідок отриманих ушкоджень, обвинувачений викрав у нього мобільний телефон, який в подальшому здав у ломбард, а отримані кошти витратив на власні потреби.

В судовому засіданні обвинувачений визнав вину у скоєному, щиро розкаявся та активно сприяв розкриттю злочинів, частково добровільно усунув заподіяну шкоду, що судом враховано при призначенні покарання.

Також  відповідно до вироку суду, засуджений має відшкодувати матері загиблого матеріальну шкоду та моральну в розмірі 120 000 грн.

Вирок чинності не набрав, тож може бути оскаржений до Апеляційного суду Хмельницької області.
Повідомляють у прес-службі Апеляційного суду Хмельницької області.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне