До 8 років позбавлення волі засуджено сина за вбивство батька

Фото: kmm.km.court.gov.ua

Хмельницьким міськрайонним судом засуджено до 8 років позбавлення волі мешканця Хмельницького району, 1985 року народження, що вбив батька.
Молодий чоловік в жовтні минулого року повернувся із заробітків з Польщі та цілий день влаштовував зустрічі з друзями та розпивав з ними спиртні напої – святкували повернення. Події відбувались в будинку за місцем проживання засудженого в одному із сіл Хмельницького району. Періодично до компанії підходив і батько, теж випити по чарчині, однак батько був хворий, тож більшість часу лежав у ліжку. Гості розійшлись, а між сином та батьком виник конфлікт, в процесі якого син наніс найріднішій людині щонайменше десять ударів руками та ногами по різних частинах тіла, заподіявши тим самим численні переломи постраждалому, від яких чоловік помер на місці події.
Дії обвинуваченого було кваліфіковано за ч. 1 ст. 115 КК України – умисне вбивство.
Колегія суддів, обираючи міру покарання врахувала, що молодий чоловік скоїв злочин в стані алкогольного сп’яніння, свою вину у вчиненні злочину не визнав та не розкаявся, за місцем проживання характеризується посередньо.
До вступу вироку в законну силу міру запобіжного заходу залишено попередню – тримання під вартою.
Вирок чинності не набрав та може бути оскаржений до Апеляційного суду Хмельницької області.

*Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про подію повідомляє прес-секретар Хмельницького міськрайонного суду Алла Плінська.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне