Фірма дружини екс-нардепа Олега Лукашука не доплачувала в бюджет міста за оренду землі

Фото: dzerkalo.media
Господарський суд у цій справі відкрив провадження, ще у квітні цього року. Однак тривалий час представник відповідача на засідання не з’являвся.
На підставі рішення Хмельницької міської ради у 2010 році в оренду для влаштування тимчасової автостоянки легкових автомобілів виробничо-комерційному приватному підприємству “Явір-Транс” надано 2 тис. кв. м землі, розташованої в обласному центрі. Розмір орендної плати, згідно з умовами укладеного договору, складав 5 тис. грн.
Як виявила Хмельницька місцева прокуратура, вартість цієї земельної ділянки на сьогодні зросла до 1,2 млн. грн., орендна плата за її використання тривалий час лишалась незмінною.
У зв’язку з цим, за ініціативи прокуратури, міською радою орендарю запропоновано внести зміни до вказаного договору та привести розмір плати за користування землею у відповідність до вимог законодавства, проте суб’єктом господарювання пропозиції орендодавця проігноровано.
«Реагуючи на виявлені порушення, Хмельницькою місцевою прокуратурою вжито заходи до захисту інтересів держави у судовому порядку», – повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Павло Маслюк.
Рішенням господарського суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позов задоволено.
Відтак, завдяки реагуванню прокуратури розмір орендної плати за використання землі збільшено вдесятеро.
Нагадаємо, що у травні цього року Господарський суд Хмельницької області вже переглядав орендну плату для дочірнього підприємства “Імпульс-Світ” виробничо-комерційного приватного підприємства “Явір-Транс”. Тоді мова йшла про ділянку площею 1600 кв.м по вул. Геологів, 15/3А. Тоді прокуратура також домоглась збільшення орендної плати.
За даними Єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань кінцевим беніфіціаром у ДП “Імпульс-Світ” ВКПП “Явір-транс” є Лукашук Наталія Адамівна – дружина екс-народного депутата від ВО “Батьківщина” Олега Лукашука.
Договори на оренду земельних ділянок між Хмеельницькою міською радою та ДП “Імпульс-Світ” ВКПП “Явір-транс” укладались у 2010 році, коли керував містом ще тоді білосердешний Сергій Мельник, нині народний депутат, член фракції від політичної партії “БПП”.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне