Як #Команда_Симчишина відкрила штаб у самочинній прибудові

Як #Команда_Симчишина відкрила штаб у самочинній прибудові
Фото: https://www.instagram.com/p/CFwsrz-sDGi/

Наприкінці вересня 2020 року нова політична партія “Команда Симчишина” з усіх усюд повідомляла хмельничан про відкриття свого офісу. Оселилась молода політична сила із прізвищем діючого мера не де-небудь, а в центрі міста. Неподалік так званного урядового серця Хмельницького – на вул.Соборній,44/1.

Як #Команда_Симчишина відкрила штаб у самочинній прибудові

Фото з інстаграм-сторінки ПП “Команда Симчишина”

На відкритті – чинний заступник мера Володимир Гончарук (у 2010-2015 рр депутат Хмельницької міської ради), Віталій Діденко – депутат ХМР і номер один у списку партії, а ще член земельної комісії. Чому ми наголошуємо на їхніх посадах? Зрозумієте вже далі.

Історичний лікбез

Восени 2015 року жителі будинку на вулиці Соборній, 44/1 перекрили рух автівок в центрі міста. З десяток людей із плакатами вимагали зупинити будівництво на їхній прибудинковій території. Тоді ця історія потрапила у всі місцеві ЗМІ, бо ж до будівництва був причетний тодішній депутат Хмельницької міської ради Валерій Буяновський. Але час йшов. Депутат став колишнім, а прибудову не лише звели, а й відкрили там магазини.
Та історія насправді тривала далі. Щоправда, у судах і вже без особливого розголосу.

Судові перепетії із прибудовою

Скріншот із телепрограми “Досить”

Знайомтесь. Це власниця квартири на першому поверсі на вул. Соборній,44/1 Оксана Казимір. Саме вона стала героїнею усіх сюжетів та статтей у місцевих ЗМІ наприкінці 2015 року. Адже саме вона постраждала від будівництва найбільше. Нова прибудова впритул з її вікном. І сонячного світла у кімнаті тепер катма. З жінкою пробували домовитись. І тоді ще депутат Буяновский обіцяв купу бонусів для жителів багатоповерхівки, аби тільки згладити ситуацію. Єдине, що не міг виконати – це повернути сонце у квартиру пані Оксани.
У 2016 році, вже коли містом керував мер Симчишин, вона подала до суду про визнання рішення Хмельницької міської ради незаконним. А відповідно усіх дій та правочинів, які були здійснені на підставі цього рішення, поза законом. Цікаво, що на перше засідання представник Хмельницької міської ради не з’явився і письмово не заперечував про розгляд справи без нього.
Справу хмельничанка виграла.


Далі була апеляція, де знову Феміда ухвалює рішення на користь хмельничанки.

А потім касаційна інстанція теж визнала, що права жінки були порушені і залишила рішення попередніх двох інстанцій в силі. І не знати про це працівники та депутати Хмельницької міської ради не могли.


На цьому історія не завершена. Суд підтвердив правоту жінки. Але ж прибудова стоїть, щоправда, із статусом самочинна. А сонячних промінь як не було, так і немає. Нині триває розгляд справи у Хмельницькому міськрайонному суді про “усунення перешкод у користуванні майном”. Нині там вже проведено дві експертизи. І крайнє засідання було 28 вересня 2020 року, якраз напередодні відкриття у цій прибудові офісу політичної партії “Команда Симчишина”.

А до чого тут Андрій Кветко?

Нинішній депутат ХМР, голова депутатської земельної комісії Андрій Кветко у списку партії на 18 місці. Але насправді для команди робить він не мало.
От наприклад, офіс партії. Стоп, скаже, уважний читач, там ж наче інший депутат був?! Так, все вірно – Валерій Буяновський. Але окрім громадської діяльності він займається бізнесом. Ювелірним. А одним з його бізнес-партнерів і є депутат Хмельницької міської ради, кандидат від промерської команди Андрій Кветко. Обидва володіють 33% у ТОВ “Саншайн”. Вона навіть у декларації є у депутата Кветко.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне