Кам’янець-Подільське лісове господарство: епізоотична ситуація в угіддях під контролем

Кам’янець-Подільське лісове господарство: епізоотична ситуація в угіддях під контролем
Фото: kmlis.gov.ua

На території користувачів мисливських угідь ДП “Кам’янець-Подільське лісове господарство”, що розташовані в господарській зоні Національного природного парку “Подільські Товтри”,  з 17 листопада  проводиться регуляція чисельності лисиці звичайної.

Вже за перші два виходи  в Кам’янець-Подільському районі  добуто 86  цих шкідливих хижаків, а в Чемеровецькому районі  – 42.

Голови відстріляних лисиць спеціалістами Держспоживслужби відпрепаровані  і направлені на дослідження до Хмельницької регіональної лабораторії ветеринарної медицини. Перші аналізи відібраного матеріалу виявили високий процент хворих на сказ тварин. Тому з метою оздоровлення епізоотичної ситуації на території природно-заповідного фонду  заходи з регулювання чисельності триватимуть до січня  2019 року включно.  Вони  проводяться з обов’язковим  попереднім погодженням місць проведення відстрілу з мисливствознавцем лісгоспу та  із  залученням представників державної лісової охорони, НПП “Подільські Товтри”, Державної екологічної інспекції, Держпродспоживслужби, органів місцевого самоврядування  і правоохоронних органів.

Прес-служба Кам‘янець-Подільського лісгоспу.

Нагадаємо, що у зв’язку з теплою осінньою погодою в лісових масивах було досить людно. Тож. як повідомляє ДП «Шепетівський лісгосп», колективне та облавне полювання на диких парнокопитних тварин перенесли й розпочали 19 листопада. А триватиме воно до 30 грудня поточного року.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне