Хмельничанин, який в гаражі зберігав зброю, отримав 5 років позбавлення волі

Фото: patrol.police.gov.ua

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області засудив до 5 років позбавлення волі хмельничанина, 1962 року народження, що зберігав у гаражі кілька одиниць зброї та боєприпаси до неї. Такі дії чоловіка кваліфіковано за ч. 1 ст. 263 КК України – зберігання, придбання, збут вогнепальної зброї та  боєприпасів, повідомляє прес-секретар Хмельницького міськрайонного суду Алла Плінська.

Як встановило слідство, чоловік зберігав вогнепальну зброю та набої до неї в гаражному масиві в обласному центрі. Саме там він  незаконно збув гвинтівку виготовлену саморобним способом з складових частин різних магазинних гвинтівок, зразка 1891 року, яка є придатною для проведення пострілів.

Пізніше чоловік продав ще одну двохствольну мисливську рушницю виробництва Іжевського механічного заводу, яка належить до категорії мисливської нарізної вогнепальної зброї та придатна для стрільби.

Під час обшуку у гаражі виявили 150 набоїв та два пістолети.

У судовому засіданні обвинувачений визнав себе винним  та  зазначив, що вогнепальну зброю та бойові припаси до неї  він просто колекціонував. Продати гвинтівку та двухствольну мисливську рушницю вирішив через скрутне матеріальне становище його сім’ї і щиро розкаюється у вчиненому.

Суд оцінив усі докази в сукупності та врахував, що чоловік повністю визнав свою вину, щиро розкаявся та активно сприяв розкриттю злочину, що є обставинами, що пом’якшують покарання обвинуваченому та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі із застосуванням ст. 75 КК України звільнив від відбування покарання з випробуванням і встановити йому іспитовий строк тривалістю 3 (три) роки із покладенням  наступних  обов’язків:

– не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу уповноваженого органу з питань пробації;

– періодично з’являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;

– повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання.

Вирок  набрав чинності  тож працівниками суду вчиняються дії щодо його виконання.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне