Хмельничанину “світить” строк 10 років позбавлення волі та 40 800 грн. штрафу за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння

Фото: Хмельницький міськрайонний суд

Хмельницьким міськрайонним судом Хмельницької області  було визнано винним хмельничанина, 1981 року народження, у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та  накладено на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі двох тисяч чотирьохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 40800 грн., з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 10 років без оплатного вилучення транспортного засобу.

Судом було встановлено, що молодий чоловік уже двічі протягом року піддавався  адміністративному стягненню за керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння, однак на шлях виправлення не став та в червні 2018 року знову ж таки сів за кермо в стані алкогольного сп’яніння, тож його дії було кваліфіковано за ч. 3 ст. 130 КУпАП.

Чоловік постанову суду не оскаржував, тож вона набрала чинності.

Довідково:

Вражаюча статистика:так, протягом лише серпня 2018 року до суду надійшло 116 матеріалів про притягнення до адміністративної відповідальності осіб за ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

За інформацією прес-служби Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне