Хмельницька прокуратура повернула в державу 38 га землі на території Розсошанської сільради

Хмельницька прокуратура повернула в державу 38 га землі на території Розсошанської сільради
Фото: novadoba.com.ua
Господарський суд Хмельницької області задовільнив позовні вимоги прокуратури Хмельниччини про розірвання із приватним підприємством договорів оренди 38 га землі, розташованої на території Розсошанської сільської ради  Хмельницького району. Про це повідомила прес-служба відомства.
Орендар отримав у користування земельні ділянки ще у 2004 році. Наділи отримав для будівництва та обслуговування будівель торгівлі. Загальна вартість земель промисловості, які передали в оренду, становила 41,6 млн. грн.   Підставою для прокурорського втручання стало систематичне невиконанням орендарем  умов договорів щодо своєчасного внесення плати за землю.
Так, розмір заборгованості по сплаті орендних платежів перевищив 1,3 млн. грн.
Також прокурори встановили, що, упродовж часу дії договорів оренди, землі фактично не використовувались. Діяльність по спорудженню будь-яких об’єктів інфраструктури з обслуговування населення не здійснювалась, ніякого позитивного ефекту та кінцевої мети від укладення правочинів не досягнуто.
Тому, як повідомив начальник управління представництва інтересів держави у суді прокуратури області Андрій Гаврилик, діючи на захист інтересів держави, прокуратура області звернулась до суду з позовом про припинення орендних відносин.
Відтак, за втручання прокуратури землі промисловості вартістю понад 41 млн. грн. підлягають поверненню державі.
Нагадаємо, що мешканець смт. Стара Синява шляхом обробітку самовільно зайняв 18 га землі, розташованої за межами с. Івки на території Старосинявської селищної ради. Прокуратура подала на нього до суду.  Під час розгляду справи відповідач сплатив вказані кошти, попередньо припинивши самовільне використання земельної ділянки державної власності.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне