Хмельницькі правоохоронці захищають світовий правопорядок

Фото:

Про участь Хмельницьких правоохоронців у миротворчих місіях розповідають у прес-службі ГУ НП у Хмельницькій області.
Географія миротворчих місій, в яких брали участь хмельницькі правоохоронці, охоплює найбільш «гарячі» точки Азії, Африки та Європи.
Сьогодні, 29 травня, відзначається Міжнародний день миротворців ООН. Наша держава є одним зі світових лідерів миротворчого руху і чималий внесок у це досягнення зробили і миротворці-правоохоронці МВС України, серед яких багато представників Хмельниччини. За роки незалежності 32 працівники органів внутрішніх справ нашого краю взяли участь у захисті та підтримці миру у різних куточках світу. Тому й не дивно, що з 2003 року це свято відзначають і в нашій державі.

Так, в 1998 році українців запросили до участі в місії ОБСЄ у Косово. Починаючи з 2000 року службу по забезпеченню миру на Балканах несли і хмельницькі правоохоронці. Високу оцінку, зокрема, отримали наші кінологи, які входили до складу Кінологічного миротворчого підрозділу МВС України, єдиного у світі формування подібного типу.
З кожним роком простори і напрямки миротворчої діяльності нашої держави розширюються. Українські правоохоронці, серед яких і представники органів внутрішніх справ Хмельниччини, побували практично у всіх «гарячих» точках Європи, Азії та Африки.

Зараз у миротворчих місіях перебувають двоє працівників поліції Хмельниччини — майор Олександр Фурман та підполковник Віталій Плевак. Їх можна назвати миротворцями зі стажем, адже обоє мають за плечима вже по кілька місій у Косово, Ліберії та інших «гарячих» точках. Наші хлопці не тільки виконують функції поліцейських, а й навчають місцевих правоохоронців професійним навичкам. Крім того, виконують і представницьку функцію, адже відмінне виконання своїх функцій українськими миротворцями є не тільки запорукою миру і спокою у світі, а й чудовою презентацією нашої держави.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне