Хмельницькобленерго хоче підняти тариф для жителів області

Фото: hoe.com.ua

Чому так сталося? Два роки тому компанія ініціювала оформлення та реєстрацію права власності на землю під об’єктами енергетики. Для закупівлі цих послуг на офіційному веб-порталі з питань державних закупівель оприлюднили відповідне оголошення. Але щоб знайти кошти для цієї операції, хотіли внести дані витрати до структури тарифів. Однак при затвердженні тарифів НКРЕКП на такий крок не пішла і розцінки не підняла.
В даний час один із учасників торгів, що мав виконувати роботи, з таким рішенням не погодився. Розуміючи, що він втрачає вигідне замовлення, звернувся до постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету України й отримав від неї рішення про скасування товариством «Хмельницькобленерго» скасування закупівлі.
Хмельницькобленерго намагається скасувати рішення колегії АМКУ в окружному адміністративному суді Києва. Розгляд справи триває понад два роки і досі не закінчився.
Назважаючи на розгляд справи у окуржному адмінсуді Києва Господарський суд Хмельницької області за позовом усе того ж скаржника визнав укладеним договір про закупівлю. Це рішення залишили в силі суди апеляційної та касаційної інстанцій. Хоча, на думку представників «Хмельницькобленерго», вони були зобов’язані зупинити розгляд цієї справи, оскільки не закінчено розгляд у столичному суді. Попри це Господарський суд Хмельницької області ухвалив рішення про стягнення з «Хмельницькобленерго» понад 8 мільйонів гривень.
Якщо врахувати, що фінансовим планом компанії на нинішній рік на такі витрати передбачено лише 240 тисяч гривень, стає зрозумілим, що енергетикам доведеться шукати інші джерела їх покриття і скоріш за все енергетики будуть намагатися знову включити ці витрати в тариф для населення областію

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне