Комісія Держатомрегулювання України інспектувала Хмельницьку АЕС

Фото: Хмельницька АЕС,
Інформаційний центр ВП ХАЕС повідомляє, 1-5 жовтня цього року Хмельницьку АЕС інспектувала комісія Держатомрегулювання України за участю представників Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки та Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Обстеження здійснювалося на основі поданої заявки ХАЕС про внесення змін до діючої ліцензії щодо експлуатації першого енергоблока у зупиненому стані на період виконання необхідних заходів для довгострокової експлуатації.
Комісія перевіряла ліцензійні умови, виконання заходів Комплексної (зведеної) програми підвищення безпеки, сейсміку, експлуатаційну документацію, радіаційну безпеку, аварійну готовність і пожежну безпеку. Загалом, було здійснено перевірку готовності до продовження експлуатації першого енергоблока за тринадцятьма напрямками.
Презентуючи роботу підприємства, генеральний директор ВП ХАЕС Микола Панащенко розповів про плани та основні заходи щодо продовження терміну експлуатації (ПТЕ) Х/1. За словами керівника підприємства, до програми з ПТЕ увійшов 101 захід інжинірингового характеру. З них 70 виконано, і 31 знаходиться на стадії виконання.
Підсумовуючи результати перевірки, голова комісії, директор Департаменту з питань безпеки ядерних установок-заступник Головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки Борис Столярчук зауважив, що Хмельницькою АЕС разом із заявкою надані достовірні документи у повному обсязі. Роботи за всіма напрямками діяльності щодо продовження терміну експлуатації енергоблока №1 ХАЕС здійснюються у відповідності з розробленими графіками. «Висновок комісії позитивний, і після закінчення основного терміну блок можна безпечно експлуатувати в зупиненому стані, але до кінця цього року необхідно виконати роботи, які передбачені відповідними документами», – зазначив  голова комісії.
За словами керівника атомної станції, результати роботи комісії потрібні, перш за все, колективу Хмельницької АЕС, аби виконати масштабну роботу з ПТЕ першого блока.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне