Купуючи цифрову техніку через інтернет, двоє хмельничан натрапили на шахраїв

lodiy
Фото: NEWSKM.NET

Вчора, 26 листопада, до територіальних підрозділів поліції Хмельницької області надійшло дві заяви від мешканців обласного центру та м. Нетішин. Вони купуючи товари через інтернет, стали жертвами шахраїв.

Так, 26 листопада 34-річний житель Хмельницького, намагаючись придбати фотоапарат «Canon» через один із інтернет-сайтів, перерахував за нього 3 тисячі гривень. Однак, після цього  зв’язок з продавцем різко перервався.

Також вчора до Нетішинського відділення поліції надійшла заява від 42-річної місцевої жительки. Вона купуючи через інтернет телефон «Iphone 6S», перерахувала 7 тисяч гривень продавцю, але товар так і не отримала.

За обома фактами шахрайств працівники поліції відкрили кримінальні провадження і наразі з’ясовують усі обставини. Втім, полісмени  принагідно закликають громадян при купівлі через інтернет користуватися лише перевіреними ресурсами, або такими, де можлива оплата тільки після отримання товару.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Нагадаємо, 26 листопада за викрадений байк суд призначив юнакові 17 тисяч гривень штрафу. Шепетівський міськрайонний суд затвердив угоду про примирення між вихованцем училища, який викрав мотоцикла, і потерпілим. Юнака визнали винним у незаконному заволодінні транспортним засобом (частина 1 статті 289 Кримінального кодексу України ) і призначили 17 тисяч гривень штрафу.

Злочин хлопець скоїв за два тижні до свого повноліття. Побачивши залишений біля паркану мотоцикл він узяв його за кермо і повів до подвір’я, де зберігав до моменту продажу.

До органу правосуддя справа надійшла з угодою про примирення між підозрюваним і потерпілим. Суд дійшов висновку, що така угода є добровільною, не суперечить вимогам Кримінального процесуального кодексу України, відповідає інтересам суспільства і не порушує прав інших осіб.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне