Лісами Хмельниччини прокладають нові дороги

Фото: ДП «Хмельницьке ЛМГ»

Хороша лісова дорога – це запорука оперативності та економії пального. Завдяки “лісовим артеріям” підвищується продуктивність техніки і роботи лісгоспу в цілому. Відремонтовані дороги створюють зручні умови для оперативного реагування у випадках пожеж та незаконних рубок. Окрім лісогосподарського, зазвичай відновлені дороги мають ще й соціальне значення, адже сполучають місцеві села або ж скорочують шлях між ними.

Лісівники ДП «Хмельницьке ЛМГ» працюють над поліпшенням лісової інфраструктури – не лише облаштовують рекреаційні пункти, а й щороку відновлюють та ремонтують лісові дороги.

Протягом цього року заплановано здійснити ремонт  6.0    кілометрів лісових доріг з ґрунтовим покриттям та  1.73 кілометра з твердим покриттям. Наразі вже виконано понад половину від запланованого.

Ремонт лісових доріг здійснюється у всіх лісництвах Хмельницького лісомисливського господарства і буде завершений до кінця 2018 року. До слова, усі ремонти та роботи здійснюються за власні кошти лісогоспу.

Довідково: минулоріч  держлісгоспом пройдено поточними ремонтами близько 8,0  кілометрів лісових доріг з ґрунтовим покриттям та 1,7 кілометра з твердим покриттям.

Нова лісова дорога

Матеріал створено за інформацією ДП «Хмельницьке ЛМГ».

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне