м.Нетішин: рятувальники закликають громадян, розпалюючи піч, бути вкрай обережними

DSCN3542
Фото: km.dsns.gov.

27 листопада, рятувальники разом із представниками ЗМІ вирушили з рейдом приватною забудовою міста Нетішин. Вони вирішили перевірити чи у належному стані знаходяться прилади пічного опалення в домівках містян.

DSCN3547

km.dsns.gov.

Перевагу під час рейду вогнеборці надавали оселям самотніх людей похилого віку. Рятувальники нагадали пенсіонерам прості правила пожежної безпеки:
–  не рідше одного разу на три місяці прочищати димоходи та печі від сажі;
–  біля кожної печі перед топковим отвором на горючій підлозі слід розмістити металевий лист розміром не менше 0,5 х 0,7 м;
–  усі димові труби та стіни на горищі, через які прокладено димові канали, повинні бути заштукатурені й побілені;
–  видалені із топки попіл й шлак необхідно залити водою та винести із приміщення. Висипати їх слід подалі від будівель.

DSCN3550

km.dsns.gov.

“Дотримуючись цих простих правил, – стверджують вогнеборці, – можна вберегтися від пожежі”.

DSCN3546

km.dsns.gov.

3-й державний пожежно-рятувальний загін ГУ ДСНС України у Хмельницькій області.

Нагадаємо, 26 листопада в Кам’янці-Подільському зайнялася господарча споруда. На місце події негайно прибуло чергове відділення 5 Державної пожежно-рятувальної частини. На той момент вогнем було охоплено 18 кв.м будівлі. Завдяки злагодженим діям, вогнеборцям вдалося швидко впоратись із загорянням та запобігти поширенню вогню на всю площу будівлі. Пожежу було ліквідовано о 19:17. Ймовірною причиною загоряння було порушення правил монтажу нагрівальної печі та димаря. Нещасних випадків на пожежі не було.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне