На Хмельниччині підприємці сплатили до місцевих бюджетів поднад 200 мільйонів податків

Фото: Державна фіскальна служба

З початку 2018 року фізичні особи підприємці, які працюють на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів Хмельницької області 201,4 мільйона гривень, інформує Державна фіскальна служба у Хмельницькій області. А  це на 46,2 мільйона гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому темп росту надходжень склав 130 відсотків.
Водночас кількість підприємців, які сплачують єдиний податок, зросла на 700 осіб. Загалом в органах ДФС області перебуває на обліку 39,5 тисячі ФОП – платників єдиного податку, у тому числі – 11310 платників І групи, 18829 – ІІ групи та 9292 – ІІІ групи.
Що стосується кількості найманих працівників, що перебувають у трудових відносинах з фізичними особами – підприємцями, то на сьогодні їх кількість становить 7775 осіб.
На думку фахівців фіскальної служби краю, резервами в даному напрямку є передусім ефективна діяльність робочих груп з питань легалізації на місцях, а також виважений підхід до формування ставок першої та другої груп ФОП.
До речі, надходження з єдиного податку у бюджетах об‘єднаних територіальних громад складають 18 відсотків.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне