На Хмельниччині посадовця районної ради притягнуто до відповідальності за порушення вимог антикорупційного законодавства

Шкільне приміщення вартістю 1,4 млн грн використовуватиметься за цільовим призначенням
Фото: Прокуратура

Чинним антикорупційним законодавством передбачено обов’язок депутатів місцевих рад відкрито звітувати про свої доходи та витрати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Правоохоронними органами Хмельниччини, як спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції, вживаються заходи для притягнення до відповідальності посадовців, винних у порушенні зазначених норм закону.

Встановлено, що заступник голови Ярмолинецької районної ради, достовірно знаючи про обов’язок повідомити Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни в майновому стані, це зобов’язання проігнорував.

Зокрема, всупереч вимогам Закону України «Про запобігання корупції» суб’єкт декларування не повідомив уповноважений орган у десятиденний термін про отримання у минулому році подарунку у вигляді грошових коштів у сумі 15 000 доларів США.

За вказаним фактом працівниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України складено протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог фінансового контролю).

За наслідками судового розгляду протоколу за участі працівників Городоцької місцевої прокуратури постановою Ярмолинецького районного суду посадовця визнано винним у вчиненні правопорушення та накладено штраф у розмірі 1 700 гривень.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне