На Хмельниччині прокуратура розслідує привласнення 1,6 млн. грн допомоги породіллям

прокуратура розслідує привласнення
Фото: radio-mb.net.ua

За процесуального керівництва Старокостянтинівської місцевої прокуратури, слідчим відділом Старокостянтинівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області розслідується кримінальне провадження за фактом протиправного заволодіння керівником низки підприємств державними коштами, призначеними для виплати допомоги породіллям, на суму понад 1,6 млн. грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

На підставі зібраних під час досудового розслідування доказів особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 190, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 та ч. 5 ст. 191  Кримінального кодексу України.
Досліджуючи обставини вчинення вказаних злочинів, з’ясовано, що підозрюваний, після отримання від Фонду соціального страхування України грошей на банківські рахунки зі спеціальним режимом використання, діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою приховання та маскування незаконного походження цих коштів, перераховував їх на рахунки ряду підконтрольних йому підприємств, а надалі – на особисті та карткові банківські рахунки близьких осіб.
Після цього, виведені у протиправний спосіб та легалізовані (відмиті) грошові кошти підприємливий чоловік використав на особисті потреби.
У зв’язку із цим, як повідомив керівник Старокостянтинівської місцевої прокуратури Василь Сліпець, місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 209 Кримінального кодексу України (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), проведення досудового розслідування у якому доручено слідчому відділу Старокостянтинівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області.
Нагадаємо, що у жовтні за поданням прокуратури за факт незаконного привласнення державних коштів засудили директора державного підприємства. Прокуратура встановила, що виконуючий обов’язки директора державного підприємства, у 2013 році чоловік, маючи доступ до готівкових коштів підприємства, привласнив майже 50 тис. грн. При цьому, 20 тис. грн. з вказаної суми це кошти, отримані від реалізації виготовленої підприємством продукції, а ще понад 10 тис. грн. – кошти, призначені для виплати заробітної плати підлеглим працівникам.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне