На Хмельниччині територіальній громаді повернуто земельну ділянку вартістю близько 200 тис. гривень

На Хмельниччині судитимуть керівника навчального закладу, який одержав неправомірну вигоду за сприяння у вступі абітурієнтки на навчання за державним замовленням
Фото: Прокуратура
Городоцькою місцевою прокуратурою виявлено порушення вимог законодавства при використанні землі сільськогосподарського призначення загальною вартістю близько 200 тис. грн. на території Ярмолинецького району.
Установлено, що в листопаді минулого року Баранівською сільською радою на підставі договору оренди земельних ділянок передано у строкове користування одному із приватних підприємств землі комунальної власності загальною площею 6,5 га.
Водночас в порушення вимог чинного законодавства земельні ділянки передано в оренду для ведення товарного сільськогосподарського виробництва без проведення земельних торгів та без розробки технічної документації з нормативної грошової оцінки.
З метою припинення вказаних порушень місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання незаконним та скасування рішення сесії сільської ради, визнання договору оренди землі недійсним.
Господарським судом Хмельницької області позовні вимоги прокурора задоволено в повному обсязі, а недобросовісного землекористувача зобов’язано повернути територіальній громаді земельні ділянки.
За повідомленням  прес-служба прокуратури Хмельницької області
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне