На Хмельниччині узгоджено комплекс адекватних дій щодо детінізації зайнятості та доходів населення

Фото: http://аудитор.укр

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення», у Хмельницькій обласній державній адміністрації відбулося засідання секретаріату регіональної ради підприємців області з обговорення правових засад проведення контролюючими органами перевірок з питань дотримання роботодавцями вимог трудового законодавства.

Участь у засіданні взяли представники управління Держпраці у Хмельницькій області, Головного управління ДФС, Пенсійного фонду, Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, управління праці та соціального захисту населення міської ради, Хмельницького обласного центру зайнятості.

Присутні остаточно узгодили алгоритм спільних дій під час проведення спільних заходів контролю, спрямованих на детінізацію зайнятості та доходів населення, які заплановано розпочати з 5 жовтня поточного року. Особливу увагу буде приділено роботодавцям найризикованіших сфер господарювання.

Обговорено та визначено оптимальний перелік документів, які підлягають перевірці при здійсненні заходів державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю та заходи впливу при виявленні порушень законодавства про працю та зайнятість.

Як зазначила у розмові після засідання заступник начальника Головного управління ДФС у Хмельницькій області Тетяна Процюк, у першу чергу «тіньова» зайнятість погіршує умови у бізнес-середовищі та інвестиційний клімат загалом. Адже через формування несумлінної конкуренції, за рахунок незадекларованої оплати праці занижується собівартість продукції. Водночас отримання нелегальних доходів призводить до соціального шахрайства з тої простої причини, що окремі громадяни користуються послугами соціального забезпечення, наприклад, отримують субсидії, але не здійснюють жодних відрахувань до бюджету.

«Найбільш ризиковими сферами діяльності щодо використання неоформленої зайнятості є будівництво, охоронна діяльність, сільське, лісове, рибне господарства, громадське харчування, сфера послуг, у тому числі з перевезень вантажів та пасажирів. Зрозуміло, що такий стан турбує владу, сумлінний бізнес і громадськість. Тому фіскальна служба у цьому напрямку вживає адекватних заходів», – підкреслила Тетяна Процюк.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне