На Хмельниччині закладу освіти повернуто земельну ділянку вартістю 5,8 млн. гривень

Шкільне приміщення вартістю 1,4 млн грн використовуватиметься за цільовим призначенням
Фото: Прокуратура

Органи прокуратури Хмельницької області продовжують активну роботу щодо захисту інтересів держави у сфері земельних правовідносин.

Городоцькою місцевою прокуратурою виявлено порушення вимог законодавства при використанні землі сільськогосподарського призначення на території Волочиського району.

Встановлено, що в грудні минулого року Волочиським промислово-аграрним професійним ліцеєм укладено договір підряду з одним із приватних підприємств щодо реалізації дослідницьких та навчальних цілей за рахунок використання земельної ділянки загальною площею 195 га вартістю 5,8 млн. гривень.

Водночас зазначена земельна ділянка фактично використовується суб’єктом господарювання для вирощування сільськогосподарських культур та отримання прибутку від збору урожаю.

Тобто під виглядом цього правочину насправді приховано договірні відносини з оренди землі, які повинні оформлятись іншим типом договору, за результатами проведення земельних торгів та за погодженням із уповноваженим органом виконавчої влади.

Однак, будь-якого дозволу на укладення такої угоди Міністерство освіти і науки України, яке здійснює контроль за ефективністю використання та збереження цього майна, ліцею не надавало.

З метою припинення вказаних порушень місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання вказаного правочину недійсним та звільнення землі недобросовісним користувачем.

Господарським судом Хмельницької області позовні вимоги прокурора задоволено в повному обсязі, а земельну ділянку повернуто навчальному закладу.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне