На Хмельницькій митниці ДФС за принципом «Єдиного вікна» оформлено понад 14 тисяч декларацій

Фото: ДФС у Хмельницькій області

Як повідомля ДФС у Хмельницькій області цього року  митницею ДФС оформлено 19562 митні декларації, з яких 14 375 за електронною системою «Єдине вікно», що складає 74 відсотки від загальної кількості.

Зокрема, митним постом «Хмельницький-центральний» оформлено 9511 МД (74,2%), митним постом «Кам’янець-Подільський» – 2618 МД (80,1%), на митному посту «Славута» через зазначену систему проведено 2246 МД (64,4%).

Електронна система «Єдине вікно» у режимі реального часу об’єднує всі служби, що здійснюють контроль над переміщенням товарів через митний кордон України. Водночас постійно зростає число суб’єктів господарювання, які здійснюють митне оформлення за принципом «Єдиного вікна».

За висновком експертів, система «Єдиного вікна» на митниці полягає у спрощенні процесу проходження митного контролю за рахунок запровадження електронних документів та декларацій. Відтак, система дозволяє спростити бюрократичні процедури та скоротити паперовий документооборот, що зменшить час перебування товароперевізників на митниці.

«Ефективність роботи такої системи говорить сама за себе. Адже спрощення процедур торгівлі є найважливішим фактором в умовах інтеграції України до європейських та світових ринків Крім того, це значно спрощує та скорочує час на проведення митних процедур, оскільки єдина електронна база даних дозволяє здійснювати інформаційну взаємодію в автоматичному режимі. Це сучасний, економний і безпечний проект», – прокоментував роботу «Єдиного вікна» начальник Хмельницької митниці ДФС Іван Бережнюк.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне