На території НПП «Мале Полісся» досліджували царство Гриби

Фото: kmlis.gov.ua

Уперше на території НПП «Мале Полісся» проводилися дослідження царства Гриби. Його здійснювали науковці відділу мікології Інституту ботаніки ім. М.Г. Холодницького НАН України: доктор біологічних наук В.П. Гелюта, кандидати біологічних наук В.П. Гайова, М.П.Придюк і М.О. Зикова.

Для більш детального вивчення території вони спільно з працівниками Парку обстежили різні типи лісових насаджень. В ході експедиції вивчено видове різноманіття царства Гриби, а також зафіксовано місця зростання двох видів грибів із Червоної книги України. Зокрема, моховика паразитного (Boletus parasiticus Fr. Xerocomus parasiticus (Bull.: Fr.) Quél.), що поширений у Європі, Північній Америці, Азії (в тому числі Японії) та у Північній Африці. В Україні росте на Закарпатті, Розточчі, Малому та Західному Поліссі.

kmlis.gov.ua

Інша знахідка – грифола листувата (Grifolafrondosa (Dicks.: Fr.) Gray). Цей великий, іноді величезний гриб, називають грибом-бараном. Ареал виду: Євразія, Північна Америка, Австралія. В Україні поширений на території Закарпаття, Карпатських та західноукраїнських лісів, у Лісостепу, Степу, а також у Гірському Криму. Зростає у широколистяних лісах.

kmlis.gov.ua

Науковці зібрали біологічні зразки грибів для подальшого їх дослідження.

Прес-служба НПП «Мале Полісся».

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне