На вулицях Хмельницького замінили понад 5500 ламп розжарювання на світлодіодні

Фото: khm.depo.ua

Як повідомляє «Хмельницький» , завдяки світлодіодному освітленню місто заощаджує електроенергію. Нагадаємо, що активна робота у цьому напрямі розпочалася два з половиною роки тому. Протягом цього часу вдалося замінити понад 5,5 тисяч ламп розжарювання на світлодіодні. Завдяки цьому щомісяця вдасться заощаджувати 25-30%, або 80-100 тисяч кіловат-годин електроенергії. Таким чином, за рік економія фінансових ресурсів міста за енергоспоживання складе понад 3 мільйони гривень. Крім того, проклали мережі зовнішнього освітлення на кладовищі в мікрорайоні Ракове, нові ліхтарі встановили у мікрорайонах Книжківці, Гречани, Озерна, капітально відремонтували 8 об’єктів мереж зовнішнього освітлення зі встановленням понад 200 світильників. На оновлення мереж зовнішнього освітлення з міського бюджету було виділено понад 1,5 мільйони гривень.

Замість старих приладів продовжують встановлювати сучасні LED-світильники. Вони дозволяють значно заощаджувати електроенергію. Такі світильники у 6 разів менше споживають електроенергії, ніж старі прилади. Крім того, нові світильники володіють екологічними перевагами. На відміну від ртутних люмінесцетних ламп, сучасні не є радіаційними і не потребують спеціальної утилізації. Світильники складаються зі світлодіодів. Корпус приладів виготовлений із алюмінієвого сплаву. Один ліхтар має вагу 11 кілограм. Світильники дуже зручні, оскільки не потребують постійного обслуговування і їх не потрібно часто змінювати.

Наразі нові світильники встановлюють на Проспекті Миру та Львівському шосе. Вартість одного прилада становить понад 5 тисяч гривень. Вони виготовлені у Дніпрі. На кожен прилад виробники дають 5 років гарантії та 2 роки післягарантійного ремонту. Крім того, нові світильники оснащені спеціальною функцією – димування. За словами директора КП «Міськсвітло» Володимира Пекарського, це означає, що вночі суттєво зменшується споживання електроенергії.

Загалом у Хмельницькому 14315 місць освітлення. З них – майже 8000 потрібно модернізувати.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне