Нетішинські природолюби провели операцію «Жолудь»

Фото: kmlis.gov.ua

У День позашкілля, 25 вересня педагоги й вихованці комунального позашкільного освітнього закладу «Центр туризму і краєзнавства учнівської молоді» міста Нетішина відзначили свято особливо – власноручною працею. Члени гуртків «Юні лісівники», «Юні охоронці природи», «Екологічне краєзнавство» (керівник гуртків Аліна Біла) та «Джура» (керівник гуртка Сергій Новіцький) провели операцію «Жолудь».

Природничий напрямок роботи у закладі традиційний, адже тут багато років поспіль під керівництвом лісівників Славутського лісгоспу успішно працює Нетішинське учнівське лісництво, а команда його вихованців торік гідно представляла юних лісівників Хмельниччини на ХVІ Всеукраїнському зльоті учнівських лісництв загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів, що відбувся на Житомирщині.

kmlis.gov.ua

А в цьогорічний День позашкілля у мальовничому Кривинському парку, де росте багато могутніх і красивих дубів, вихованці закладу не лише помилувались осінніми барвами природи, а й під керівництвом свого наставника-лісівника Андрія Ткачука визбирали під деревами жолуді. Всі працювали дуже дружно й результативно, добре знаючи, що долучаються до важливої справи – збирання жолудів для вирощування нових лісових насаджень і покращення навколишньої природи.

kmlis.gov.ua

За дві години трудолюбива команда юних природолюбів назбирала три великих мішки жолудів загальною вагою 120 кілограмів. За роботою час промайнув дуже швидко і педагоги з дітьми й не помітили, що пора уже додому. В закладі усіх чекав ще й приємний сюрприз. Славко Білоус -вихованець гуртка «Природа рідного краю» (керівник Людмила Троцик) – разом із батьком самостійно назбирали й власноручно привезли ще 50 кг жолудів.

Лісничий Нетішинського лісництва ДП «Славутське лісове господарство», Андрій Ткачук, який багато років опікується юними лісівниками, від імені своїх колег і дирекції підприємства щиро подякував за сумлінну й плідну роботу колективу вихованців закладу та їх педагогам. А дирекція й педагоги комунального позашкільного освітнього закладу «Центр туризму і краєзнавства учнівської молоді» міста Нетішина вкотре висловили вдячність лісничому за зразкову організацію спільного заходу, за автобус, за супровід та турботу про дітей.

Олена Матус, директор ЦТКУМ міста Нетішина.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне