Петро Порошенко у Хмельницькому: металошукачі на майдані та паркінг у військовій частині

1
Фото: www.oporaua.org

Під час зустрічі Петра Порошенка з мешканцями Хмельниччини на майдані Незалежності було зафіксовано значну кількість правоохоронців. На вході до зони перед сценою – рамки металошукачів, через які пропускали за списками. Задля «уникнення транспортного колапсу в місті», автобуси, на яких жителі області приїжджали, щоб побачити чинного Президента паркували на території військової частини. Про це інформує Громадянська мережа ОПОРА.

Приїхавши до Хмельницького 20 березня, Президент України, який також є кандидатом на цю посаду, взяв участь у засіданні Ради регіонального розвитку. А також зустрівся з мешканцями міста і області на майдані Незалежності у Хмельницькому. І якщо перший захід Петро Порошенко відвідав як Президент. То другий мав ознаки агітаційного. Зокрема по периметру майдану Незалежності, де відбувалася зустріч, розташували намети з друкованою агітаційною продукцією кандидата – листівками, календарями, газетами. У натовпі – прапори з написом «Ми йдемо своїм шляхом! Петро Порошенко», повітряні кульки з логотипами «Команда Порошенка».

Потрапити на засідання до Глави держави змогли не всі

Потрапити на засідання Ради регіонального розвитку могли лише запрошені особи та акредитовані журналісти. Спостерігачам Громадянської мережі ОПОРА в акредитації відмовили. Натомість зустріч із Петром Порошенком у центрі Хмельницького була відносно відкритою. Хоча на обгороджену і оточену правоохоронцями територію поблизу сцени пускали не всіх. Подивитися на Петра Порошенка зблизька та зробити з ним селфі,  могли лише ті, чиї прізвища були у списках делегацій, пройшовши перед тим через рамку металошукача. Як видно із сюжету суспільного мовника «Поділля-центр», журналісти телеканалу також не змогли потрапити за рамку.

2

www.oporaua.org

Підмога від “конкретних” депутатів

Під час виступу Петра Порошенка, який тривав приблизно з 14 години до 14:30, на сцені поряд із ним був присутній народний депутат від ТВО №192 Олександр Герега та голова Хмельницької обласної державної адміністрації Вадим Лозовий. Треба зазначити, що пункт 2 частини 1 статті 64 Закону України «Про вибори Президента України» забороняє участь у передвиборній агітації органам виконавчої влади, їх посадовим і службовим особам у робочий час. Крім випадків, коли відповідна особа є кандидатом на пост Президента України. Тож, щоб з’ясувати, на яких підставах голова ОДА у робочий час перебував на сцені поряд із кандидатом, комунікаційниця ОПОРИ у Хмельницькій області звернулася до облдержадміністрації із запитом про надання інформації.

4

www.oporaua.org

Десятки автобусів та натовп людей

Окрім значної кількості правоохоронців у центрі міста, впадали у вічі й численні автобуси (на деяких були таблички з написом «РРР»), люди з яких ще від ранку групами прямували на майдан. Окремі тримали прапори та плакати.

ОПОРІ вдалося зафіксувати, як після завершення виступу Петра Порошенка, люди з майдану групами вирушали до однієї із військових частин, розташованих в місті. А звідти виїжджали десятки автобусів, у які розсаджувався натовп.

23 березня, коментуючи ситуацію, командир військової установи, з якої виїжджали автобуси, зазначив, що дозвіл паркувати транспортні засоби на території частини він дав, щоб запобігти транспортному колапсу в місті,  на усне звернення голови обласної державної адміністрації. Крім того, наголосив, що автобуси перебували на адміністративно-технічній території, яка не є носієм закритої інформації.

7

www.oporaua.org

До зустрічі з Порошенком долучили і студентів

На майдані під час зустрічі з Петром Порошенком спостерігачі ОПОРИ зафіксували також організовані групи студентів Хмельницького національного університету, Хмельницького політехнічного коледжу та ще кількох місцевих ВНЗ. Молодь на запитання представників ОПОРИ відповідала, що її сюди привели викладачі або декани. Професорсько-викладацький склад також був присутній на майдані, але стояв окремо від груп студентів. Студентів, яких «привели на зустріч викладачі», показав у своєму сюжеті й суспільний мовник «Поділля-центр».

89

www.oporaua.org

ЗУ ” Про вибори Президента України”

Відповідно до пунктів 2, 4 частини 4 статті 3 Закону України «Про вибори Президента України» рівність прав і умов участі у виборчому процесі забезпечується забороною втручання органів державної влади, а також рівним та неупередженим ставленням органів державної влади та органів місцевого самоврядування, їх службових та посадових осіб до кандидатів на пост Президента України.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне