Поліція затримала наглядача Райківецької колонії, який налагодив наркотрафік для засуджених

Фото: novadoba.com.ua

За повідомленням прес-служби обласної поліції, детективи з Головного управління Національної поліції Хмельницької області разом з працівниками СБУ викрили та затримали працівника Райківецької виправної колонії, який систематично постачав ув’язненим наркотичні засоби та психотропні речовини.
Правоохоронці з’ясували, що один з інспекторів колонії регулярно на замовлення засуджених за окрему плату проносив на територію виправної установи важкі наркотики. За свої послуги брав по 300 гривень за одну «доставку».

Вилучені у затриманого предмети

Безпосередньо під час затримання на контрольно-пропускному пункті під час чергової спроби пронести порцію наркотичних засобів у виправний заклад, у чоловіка вилучили пакунок з метадоном (близько 15 доз), який він доставляв одному з постійних «клієнтів».

Вилучені у затриманого предмети

 

У цей день наглядач перебував на добовому чергуванні і згідно з графіком мав здійснювати планові обшуки камер.

До речі, молодик, якому лише в січні цього року виповнилося 18, влаштувався на роботу у колонію лише кілька місяців тому.

Наразі за даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України — Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

Чоловікові оголошено про підозру. Підозрюваний взятий під варту в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне